programma

Op zaterdag is het boenke derop

Op zaterdagochtend ontvangen de Koning en de Koningin hun genodigden voor het traditionele ontbijt. Vanop deze locatie vertrekt het Hof, met in hun kielzog de diverse verenigingen, naar de Zottenmuur. Hier bevestigt het koningspaar hun naamplaatje aan de muur, waarop het Bommellied door de Oude Vesten klinkt. De ochtendstoet vertrekt om 10 u 15 en onderweg wordt halt gehouden voor een ceremonie aan ‘den Bonmo’. Om 11 u worden de Koning en de Koningin verwacht op de Grote Markt, alwaar op het vernieuwde podium rond de obelisk de officiële machtsoverdracht plaatsvindt. Het koningspaar ontvangt uit handen van voorzitter De Wolf de scepter en krijgen zij eveneens de sleutels van het stadhuis van de burgemeester. Er wordt traditioneel afgesloten met een ludieke academische zitting in de trouwzaal van het stadhuis.

Tegen 15 u bezoekt het koningspaar rusthuis De Linde. Vele ouderen zijn immers fervente Bommels, maar kunnen omwille van hun beperkingen niet deelnemen. Dit bezoek is de ideale gelegenheid om deze mensen toch nog in contact te laten komen met de Bommels.

Traditiegetrouw vertrekt dan omstreeks 18 u de Bommelstoet. Tegen 19u30 volgt aldus de apotheose op de Grote Markt. De verschillende verenigingen passeren de revue, stellen hun praalwagens voor, in combinatie met muziek en dans. Aansluitend, om 20u30, is er de Gouden Bommelworp, gevolgd door een subliem optreden van KATE LANE. Nadat de vedette reeds de sterren uit de hemel gezongen heeft, worden er ter compensatie tegen 21 u vuurpijlen het firmament ingeschoten. Het muzikaal vuurwerk duurt ongeveer 20 minuten. Nadien kunnen de bommels de feestnacht induiken, waarop deze ongetwijfeld meermaals het Hof zal tegenkomen tijdens hun cafébezoeken.