programma

Mondaag ees oezen daag!

Op de Zotte Maandag, in de voormiddag, worden de scholen bezocht. Om 08u15 vertrekt het Hof met een bus en bezoeken alle basisscholen: Sancta-kleuter, Sancta-lager, College, Decrolyschool en basisschool Glorieux. De kinderen zijn van de komst op de hoogte en verzamelen in de refter of in de turnzaal. Ze zijn allemaal gekostumeerd en zijn al aan het feesten. Het feest bereikt zijn climax wanneer het Koninklijk Hof zijn intrede doet. Tijdens het bezoek wordt een prins en prinsesje van de school verkozen. De gelukkigen krijgen een kroontje en een pin.

Om 14 u gaan de deuren open voor het Zotte Maandagbal. Ieder jaar verwelkomen de Bommels vedetten/groepen om er de senioren te laten dansen en genieten van de optredens. Dit jaar zijn eerst KATE LANE ( Leentje ), JOHAN VEUGELERS en daarna WILLY SOMMERS van de partij. Aansluitend brengt het koningspaar hun playback en vindt de verkiezing van de Schoonste Bommel plaats.

Om 23 u hoeft niemand beschaamd te zijn een traantje weg te pinken, bij de verbranding van de Bommelspop op de Grote Markt. Het Bommelweekend wordt officieus afgesloten met de teruggave van de sleutels van het stadhuis aan de burgemeester en de zangstonde. Uiteraard begint erna de laatste feestnacht.