PROGRAMMA

Bommelen is plezant. Dokters beweren zelf dat het uitstekend is voor de gezondheid, maar het is ook vermoeiend. Niet in het minst voor het Koninklijk Hof, want zij werken gedurende de driedaagse een drukbezette agenda af. We geven bij deze een opsomming van de activiteiten, opdat ook u op ieder moment kan genieten van het feestgedruis!


vooraf

De magie begint op de verkiezingsavond

Voor vele Bommelliefhebbers DE start van een nieuw Bommelseizoen… Meerdere koppels, hetzij aangesteld via een Bommelgroepering, hetzij op individuele basis, zullen strijden voor de kronen van Bommelskoning en Bommelskoningin. De kandidaatkoppels moeten zich voorstellen op een leuke en ludieke wijze en moeten enkele behendigheidsproeven doorstaan.

lees meer

Tekenwedstrijd voor de allerkleinsten

Ieder jaar organiseert de Raad der Bommels een teken- en knutselwedstrijd voor de kinderen tussen de 2.5 en 12 jaar. 3500 Deelnemingsformulieren worden verspreid in alle scholen van Ronse.

lees meer

Vrijdag voor het Bommelsweekend is het al prijs

Eigenlijk begint alles al op vrijdagnamiddag. In de werkplaatsen van de Bommelverenigingen worden scholen uitgenodigd om de praalwagens in primeur te bezichtigen. 's Avonds verzamelen de verenigingen om elkaar een goed Bommelweekend toe te wensen. Op dat moment zijn de praalwagens te bezichtigen, en worden de allerlaatste details uitgewerkt (nog een likje verf hier, een kroontje daar,…).

lees meer

bommelsweekend

Op zaterdag is het boenke derop

Op zaterdagochtend ontvangen de Koning en de Koningin hun genodigden voor het traditionele ontbijt. Vanop deze locatie vertrekt het Hof, met in hun kielzog de diverse verenigingen, naar de Zottenmuur. Hier bevestigt het koningspaar hun naamplaatje aan de muur, waarop het Bommellied door de Oude Vesten klinkt. De ochtendstoet vertrekt om 10 u 15 en onderweg wordt halt gehouden voor een ceremonie ...

lees meer

Zondag kidsdag

Wie Bommels zegt, zegt ook Bommelkies op zondagmiddag. De deuren van zaal COC worden omstreeks 13u30 geopend. Om 14u30 start dan officieel het Bal der Bommelkies. Het hoogtepunt van deze namiddag vindt plaats tijdens de verkiezing van Jeugdprins- en prinses.

lees meer

Mondaag ees oezen daag!

Op de Zotte Maandag, in de voormiddag, probeert het Hof alle basisscholen een bezoekje te brengen: Sancta-kleuter, Sancta-lager, College, Decrolyschool en basisschool Glorieux. Er wordt een prins en prinsesje van de school verkozen. In de namiddag om 14u kunt u in zaal COC deelnemen aan het Zotte Maandagbal. Daar brengen enkele ambiance artiesten de sfeer ten top! Aansluitend brengt het koningspaar hun playback en vindt de verkiezing van de Schoonste Bommel plaats. Maandagavond vindt de verbranding ...

lees meer